donderdag 7 juli 2016

Gekleurde bevolking

De gekleurde bevolking of hoe ze zichzelf ook maar willen noemen, ze komen steeds met meer uitspraken over racisme. 
Ze storen zich aan alles, zwarte piet, negerzoenen, Efteling, ... Dit doet ze herinneren aan de slavernij dat ze enkel kennen uit films. Ze maakten die slavernij niet eens zelf mee, dat waren hun voorouders. Het wordt tijd dat ze wat nuchter worden, oeps, straks denken ze nog dat ik ze beschuldig dat ze snuiven. Je moet bij die bevolkingsgroep echt op je woorden gaan letten, je loopt echt dagelijks op eieren. Wat ze nooit zeggen is dat er mensen zijn die nog steeds in slavernij leven, daar hoor je ze niet over. Er zijn een massa witte mensen, (ik wist niet dat ik wit was, lol) die in de prostitutie werken als slaven,



Er zijn dagelijks nog een massa kinderen die in slavernij werken om de kledij en de spullen tegen dumpingprijzen te produceren. Spullen en kledij die al die klagers over racisme dagelijks zelf dragen en gebruiken. Wil je over racisme praten? Betrek dan elke bevolkingsgroep, ras, cultuur en kleur tot je strijd. Pas dan zal je merken dat racisme niet eens bestaat maar wel misbruik van de zwakkere bevolking door narcistische mensen die gewoon alles voor zichzelf willen houden en liefst zonder er zelf wat voor te doen.
Wil je echt een verschil maken? Stop dan met klagen en ga helpen waar nodig. Er zijn duizenden ouderlingen en beperkte personen die wegkwijnen uit eenzaamheid, ga eens met ze wandelen en maak er een gezellige dag van. Het vraagt meer van jezelf dan enkel maar even met de vinger te wijzen, de voldoening is wel stukken groter dan even voor een moment in de krant te kunnen staan met je statement. De volgende dag ligt die krant in het konijnenhok om de keutels op te vangen, terwijl die hulpbehoevende persoon dagen kan teren aan de goeie herinnering van die ene super dag dat ze beleefden door jou.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten