maandag 8 augustus 2016

spectaculair accident met ligfiets

Vandaag even gaan fietsen met de Socialistische 55 plus groep van Torhout om even te kijken hoe zij een ritje organiseren. Bij aankomst aan het vertrekpunt aan het zwembad van Torhout kreeg ik al een rekening gepresenteerd die niet volgens de vooraf gemaakte telefonische afspraak was. Er was afgesproken dat wij per persoon 5€ verzekering moesten betalen ook al hebben Martine en ik reeds een eigen verzekering voor onze ritten via sportievak. Ter plaatse werd ons gevraagd om per persoon 10€ te betalen om lid te worden en een extra verzekering van 7€. Totaal kostenplaatje om even 25km mee te fietsen, 34€.
Het was een gezapig tempo van ongeveer 14km per uur met een tussenstop om de keel te smeren en de vele motoren te doen afkoelen. Ik had het gevoel de vreemde eend in de bijt te zijn, dat zie je ook in de filmpjes. Bij vertrek werd al onmiddellijk gezegd dat wij achteraan moesten aansluiten net voor de laatste seingever, een plaats waar je weinig contact kan maken. Ook tijdens de pauze was er weinig sociaal contact met ons en werd er onmiddellijk de bijdrage afgerekend zonder een bewijs van betaling.
Blijkbaar was de snelheid iets te traag voor de liggers daar Martine haar voorhanger ramde, toevallig was ik net aan het filmen en heb hier prachtige beelden van. 



De beschermring rond het voorblad is beschadigd maar geen kat repte met een woord over de voorgestelde en betaalde verzekering, dus extra kosten.
Verder was de streek rond Torhout mooi om af te fietsen, zeker een aanrader. Ook hier even een filmpje van gemaakt.

Wat mij wel opviel was dat de achterliggende auto's met moeite kon langsrijden. De groep reed op plaatsen met drie en vier naast elkaar zonder even plaats te maken, ook de seingevers stonden dit blijkbaar toe. Er waren ook andere fietsgroepen uit tegenovergestelde richting die netjes achter elkaar bleven om niet tegen onze uitgewaaierde groep te botsen.

7 opmerkingen:

  1. Mooi dat het een mooie omgeving is.
    ik had niets betaald, afspraken zijn afspraken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De combinatie van gewone fietsers met ligfietsers is mij nooit echt goed bevallen. Je zit op een ander niveau ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Raar, dus je moet eerst lid worden? In Nederland is het vaak dat je de eerste keer, als gast, mee gaat fietsen en in veel gevallen is dat dan ook helemaal gratis. Voor sommige ritten wordt een kleine vergoeding gevraagd omdat men bijvoorbeeld bij enkele stopplaatsen heeft, gereserveerd voor zoveel personen. Zo te lezen aan jou stuk ook een fietsgroep die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels en meer aan zichzelf denken. In Nederland regelt ieder zijn eigen WA verzekkering. Vind het bedrag ook belachelijk hoog, maar nu je toch , lid bent zou ik zeker meer keren mee gaan fietsen maar waarom moest het opeens € 10 zijn inplaats van de afgesproken € 5. Aha, ik snap het al, dat is voor de volgende rit (lol). Martine is niet gewend om in een groep te rijden maar dat leer je snel genoeg en zeker bij afslagen altijd afstand houden omdat je nooit weet hoe de voorganger zal reageren. Maar ondanks dat, toch genoten van jullie rit. En, ja, op een ligfiets zit je lager en is praten met een ander moeilijker. Je bent in ieder geval ook weer een ervaring rijker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Socialistisch maar niet sociaal dus, deze groep. Met zijn vieren naast elkaar fietsen en de kosten van schade door aanrijding niet terug krijgen ondanks verzekering. Om het principe zou ik er een advocaat op zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja, dan had ik een minder spannend ritje met Liever Liggend Gouda.
    Onaangekondigd kwam ik bij het startpunt aan, heb zowel achter-, als vooraan en in het midden gereden met een gemiddelde van zo'n 25 km/uur. Moest 0,80 en later nog 0,70 Euro voor de pont betalen (was niet afgesproken)en tijdens de koffiepauze gezellig met de groep kunnen kletsen. Helaas is tijdens het filmen van de rit de lens langzaam maar zeker gaan beslaan. (film moet ik nog gaan monteren) Verder was het een mooie omgeving waarin we reden en voor de weinige auto's gingen we haast automatisch achter elkaar rijden.
    http://atrikecalledquest.blogspot.nl/2016/08/tourtocht-met-liever-liggend-gouda-ride.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ikke jaloers, met de quest aan 25 is dat niet te vlug? :-p

      Verwijderen
    2. Ach, dat is net hoe of dat je je erop in stelt. Ze hadden van tevoren gewaarschuwd ;-)
      Ik ging heen om een ritje te maken in een voor mij vrij nieuw gebied met nieuwe mensen, dan is 25 prima.

      Verwijderen